вторник, 16 август 2011 г.

Рецепта за щастие

Днес за закуска реших да изпробвам една стара рецепта на баба не за какво да е, а за 'щастие'. Определено имах нужда, а и книжката, която прочетох на скоро оказа влияние върху желанието ми да се боря за живота си.
Извадих от дървения шкаф стария тефтер и го тупнах на масата. От праха, който се вдигна кихнах няколко пъти, а очите ми се насълзиха. Както и да е.
Започнах да прелиствам пожълтелите страници .. 'рецепта за семейно щастие', 'рецепта за успех' , 'рецепта за любов'. Исках ли любов!? Не. Исках щастие. Не влиза ли и любовта в това? Макар и да е от семейството и приятелите.
А, ето я!




" Имате нужда от щастие. Това е рецептата за вас.
Започнете да я приготвяте рано сутрин, още по-зори. Станете, вземете си чаша кафе и се пригответе за един уморителен ден. 
Ще ви трябват няколко дози 'усмивки', една чаена чаша 'оптимизъм' и три-четири супени лъжици 'мотивация', за да се справите със задачата. Ще подправим с няколко лъжички 'любов от семейството' и един буркан отлежали 'щастливи спомени' , което е време да използвате във ваша полза. Разбъркайте и оставете да се изпече на бавен огън за няколко чаша, докато вие си проверите пощата, два-три са достатъчни.
След това вземете сместа и я оставете да се затопли на слънце. Разходката е идеалния вариант. Добавете чашка 'приятелски усмивки' и старата билка 'да споделиш винаги помага' и опитайте резултата. Ако искате още можете да подсладите с няколко парченца тъмен 'шоколад'  и няколко безобидни 'флирта'. Когато се чувствате вече пълноправни можете да подарите от вашите останали 'усмивки' на някой друг, който има нужда, или да споделите рецептата на този, който също би трябвало да е щастлив. Така вече резултата ще е завършен.
Късмет със задачата и да знаете, винаги има кой да ви подкрепя!
Рецепта: Баба" 




Седнах аз обратно на стола. Усмихнах се на рецептата и все пак реших да опитам. Нямаше какво да губя ..

3 коментара:

  1. Искам на мен да ми препишеш рецептата за "Любовен еликсир №9"! :-D ;-)

    ОтговорИзтриване
  2. Хехе. Може пък да измисля нещо :) (стига да открия пак прашасалата тетрадка, че много време мина)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...