понеделник, 30 януари 2012 г.

Последна власт

Но ако имах сили да се върна, ти нямаше да си този с последната власт.
Не го казвам напразно. Щом го изричам, значи съм го осъзнала. Позволи ми да обясня..
Разчитала съм на теб в най-трудните си моменти. Обаждала съм ти се, само за да чуя гласа ти. Не, не те лъжа. Така беше. Не можеш да повярваш? Просто не съм ти показвала.
Тъжно е, защото го правех нарочно. Криех от теб, за да скрия и от себе си колко зависима съм станала. А сега, отново изправена пред хоризонта, оглеждам новите земи, които трябва да покоря. Силна съм, но нямам сили да се върна пак при теб. Чудиш се защо?!

В миг на равносметка ми стана ясно, че аз те правех щастлив, но ти мен - не. Обичаше ме такава каквата съм, но никога не ми го показа. Това ме накара да се опитам да бъда перфектна за теб, което изтощаваше. А после се чудех защо съм толкова уморена. И сега .. сега сякаш нищо не е останало от мен, като празна черупка съм. И дори месеците не ми стигат да я запълня, просто защото няма с какво. Оказа се напосилна задача за мен да те забравя.

И тъй като последната власт остана в твоите ръце, исках да си я взема. Но жалкото ми желание водеше към теб, трябваше да се върна, за което нямах сили, да те разлюбя, за да поема контрола в свои ръце. И един ден просто разбрах, че ако някога имам сили да се върна пак при теб, не бих го направила. Защото да се върна при теб е равно на самоубийство. А нямам желание да присъствам на собственото погребение на душата си и на любовта си към теб. Прекалено слаба съм, за да го понеса. За това се отказах, избягах и ти оставих властта над едно разбито сърце.

Но ако имах сили да се върна, ти нямаше да си този с последната власт. 


















"Който и да е онзи, в който се влюбиш за първи път, а не с когото се любиш, той винаги ще те разгневява, защото за него никога не можеш да мислиш логично. Може да живееш на друго място, може дори да се чувстваш щастлива, но онзи, който е взел сърцето ти, той има последната дума, последната власт над теб."


Джанет Уинтерсън

1 коментар:

  1. neveroqtno, dokuto go chetqh, prejivqh otnovo za sekyndi, neshto koeto predi vreme prejivqvah godini... :) pravish vulshebstva s dymi :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...