четвъртък, 28 юли 2011 г.

Диагноза: влюбена в живота

Да обичаш себе си, това е началото на една доживотна любов. 
Така са казали хората, така трябва да е. Нали всеки се мъчи да угоди на общественото мнение, то тогава следвайте го .. фрази като тази, трябва да бъде издигната направо в култ. Не се ли наслаждаваш на собствения си живот, за какво изобщо живееш!?


Сърчица .. сърчица .. сърчица и сини маргаритки .. 
Да обичаш себе си, не означава да бъдеш егоист. Макар че и тази част неизменно присъства. Според мен означава .. да се обичаш. Да правиш това, което ти харесваш. Да поемаш собствени рискове и да решаваш въпросите, спрямо сърцето си. 
Колко от вас са взели дадено решение сами? Без да поискат съвет от приятелка, без да прекарат няколко дни в размисли .. Замислете се!? Колко често сами се хвърляте в бурния океан, без да има въже, което да ви държи закрепени на сушата? 
Когато откриете отговорите на тези въпроси, то ще трябва да разберете, че живеете за себе си, не за другите.

Но без да се отклонявам повече .. заявявам направо. Моята диагноза е влюбена в живота. Аз не се нуждая от мъж, за да съм щастлива. Нито от огромна компания, за да си прекарам весело. Не са ми нужни скъпи рокли, които нищо не покриват, за да ме харесат хората .. нито пък два часа пред огледалото, за да направя добро първо впечатление. 
Естествеността е поза, която всички ненавиждат, само защото биха убили, за да могат да я имат. И като говоря за истини, то е така .. просто ги е страх да се покажат, за да не бъдат отхвърлени. Нормално. Всеки се страхува от това, но като се замислиш .. колко зле може да стане!? 

Да загубиш няколко приятели, но загърбят ли те за това .. били ли са изобщо твои 'приятели' .. ще пропуснеш няколко купона. И честно ли .. ще си наваксаш танците и пиенето, ако ти е толкова важно, на някое място с твои любими хора, където забавлението ще е много повече. 

 

Та дано сте разбрали, защото на мен думите ми се изчерпаха. Поставете си и вие тази диагноза и смело напред. За да осъществите поредната мечта, да прескочите поредното предизвикателство на живота. 
Мислех си това да е по-скоро разказ за моя живот, за да ви докажа .. че щастието идва със свободата, но после реших, че няма смисъл, след като някой хора просто не знаят как да си го доставят. Дано съветите ми са ви били полезни и следващия път да има още един влюбен в живота читател ..

Ааа .. и една картинка, която трябва да се превърне в мото на всеки:

3 коментара:

  1. Мога с гордост да заявя, че съм от тези хора! радвам се, че и ти си се открила!! И си много права! Душевния мир, спокойствие и себелюбие преди всичко! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ло, радвам се, че ти харесва и че коментираш. Ще се опитам да бъда малко по-редовна и да пиша повече, но не съм съвсем сигурна как точно трябва да подходя все още :))
    Мерси за подкрепата! <3

    ОтговорИзтриване
  3. Всичко си е просто и е точно така, мда, за мен - нищо ново под Луната! ;-)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...