четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Колекционер на спомени

Тази вечер пак съм тук и пак ми се говорят истини. Наполедък не мога да се отлепя от блога, не мога да спра да пиша. На компютъра, на разни лисчета, пръснати из вкъщи, на малки бележки, който залепям навсякъде .. с разни мои мисли или цитати, появили се случайно в ума ми. Събирам си ги на една дъска. Днес, когато се прибрах забелязах, че е останало съвсем мъничко място на нея, а има толкова стари спомени върху нея .. Още от преди години.

Видях, че през юли, 2010г. съм писала 'Обичам маргаритки. Намерих си една на село.' По-късно през август: 'Той не ме обича, защо аз трябва?' .. имаше и нещо от рода: 'Не разбивай сърца, връща се' (нищо, че не го изпълних). После: 'обичам най-добрите си приятели' (с главни букви).

През 2011 открих няколко за нещастната любов. Няколко за учението, за самотата. Тази година добавих няколко на Меган Фокс, още няколко от други известни личности и "Мирише ми на море .. нямам търпение" .. има и една "Бъди сълна!". Няколко басни +/- някой друг спомен. Извадила съм си и цитати от блогове, които следя (и те са там). А също и смешни изцепки от приятелската компания: 'Миришеш ми на моркови' .. или пък 'Зеленчуците са солени'. Колко спомени съм окачила. Всеки ден по някой. Но пък вече са доста прашасали .. и ми трябва място за новите. Та ще махна тези старите, които не искам да си припомням (да, лоши също съм си записала, за да не забравям). Ще махна някой и друг, който няма да ми е от полза в бъдеще, защото съм си научила урока, но 'Бъди силна!' ще го запазя. Също и 'НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ (ако ти стане тъжно пак гледай филма)' ..

И някоя друга картинка съм си залепила (и на компютъра си ги пазя, за всеки случай .. да ми напомнят) ..





И някоя друга рисунка съм добавила. И цитати от песни. Чудя се дали да сложа и снимки. Но така спомените ще са твърде ярки. Не искам изображения, искам идеи. Искам мисли и мисли, да ме подсещат, да ме карат да чувствам. Днес си сложих и татуса, които искам да си направя: What doesn't kill you Only make you stronger .. (ама нещо не ми дава да кача снимката тук).

Под всичките лисчета, открих едно мъничко: Fall down seven times. Stand up eight. (В превод: Падала съм седем пъти. Изправяла съм се осем). Силно! Извадих го най-отгоре. Него също ще го оставя. И още едно ново реших да добавя, заради себе си ..
И то ще е от полза. И то ще ме научи. Като всички тук. Но кой като мен? Колекционира спомени? И хартиени животни. И усмивки в един буркан. И май и няколко сърца прашасват на секцията (и пропукани ми се виждат, сигурно съм ги изтървала). И ми се иска ерата на компютрите да замре, а повече хора да пишат. Като мен! Да не се чувствам самичка, да разбере някой .. да има от кой да черпя шарени изрази за колекцията си .. 

И това мисля да добавя ...

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...